Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde ebe olarak görev yapmakta olan Aysun Beğen, geliştirdiği oturaklı doğum yatağı tasarımıyla takdir toplamaya devam ediyor.
Kocaeli Üniversitesi Hastanesi’nde doğuma hazırlık eğitimleri ve hamilelikle ilgili destek veren Aysun Hanım, 2024 yılında alanında yenilikçi bir ürün fikri ile Kocaeli Üniversitesi Teknoloji Transfer Ofisi’ne ulaşmış, bu çalışmasını hayat geçirmek üzere ilk adımlarını da yine KOÜ TTO ile atmıştır.
KOÜ TTO rehberliğinde başlayan, üniversitemizin desteğiyle patent başvuruları yapılan çalışmanın ilk tohumları, KOÜ TTO'nun gerçekleştirdiği patent bilgilendirme toplantıları sonrasında atıldı. Bu toplantılara katılan Aysun Hanım, buluş fikri ile Kocaeli Üniversitesi 2024 yılında üniversitemizi temsil eden buluşçular arasında yer almış oldu.
Oturaklı doğum yatağı projesiyle doğal olan normal doğumu destekleyen yenilikçi bir çözüm sunmuş ve bu alanda patent başvurusunda bulunmuştur. Projesi, doğum sürecinde anne ve bebek sağlığını önceliklendiren ergonomik tasarımıyla dikkat çekmektedir. Bu projesi, SDÜ 3.ARGE Proje Pazarı yarışmasında girişimcilik dalında 3.’lük ödülü kazanmıştır. TTO Müdürü Doç.Dr. Mihriban Civan ile yarışma sonuçlarını ve buradaki ilk deneyimlerini paylaşan Ebe Aysun Beğen, patent inceleme süreci devam eden projesiyle ilgili olarak daha çok anne adayına ulaşmayı, doğumu sağlıkla ve kolaylıkla gerçekleştirerek anne&bebek sağlığını önceliklendiren diğer çalışmalarına da bu sayede fırsat yaratmayı amaçladığını aktardı.
Çalışmalarına doğal doğumu destekleyen tıbbi cihaz tasarımları ve inovatif girişimler üzerine yoğunlaşarak devam ederken, girişimcilik eğitimleri ve üniversite hastanemizde de anne adaylarına desteğini sürdürmektedir.